Goedkoopste zorgverzekering voor 2020

Een van de meest populaire pagina’s van deze website met een heel duidelijk doel: de goedkoopste zorgverzekering voor 2020 laten zien. Wil jij in één oogopslag zien welke zorgverzekering het goedkoopste is? Dan zit je op deze pagina goed. Wil je liever een uitgebreid vergelijk maken? Maak dan gebruik van de zorgvergelijker.

Top 3 goedkoopste zorgverzekering:

  • 105,25
  • Geen vrijwillig risico
  • Vrije zorgkeuze
  • 113,00
  • Geen vrijwillig risico
  • Alle ziekenhuizen
  • 115,25
  • Geen vrijwillig risico
  • Alle ziekenhuizen

In 5 stappen de goedkoopste zorgverzekering vinden

Door deze 5 simpele stappen te volgen kun je heel eenvoudig de goedkoopste zorgverzekering voor 2020 vinden.

Hoger vrijwillig eigen risico = goedkoper

Voor iedereen geldt een verplicht eigen risico van €385,- per jaar. Dit is wettelijk bepaald en dus voor iedereen gelijk.

Je kunt echter kiezen voor een hoger vrijwillig eigen risico. Dit gaat in stappen van €100,- tot een maximum van €885,-.

Kiezen voor een hoger eigen risico resulteert in een lagere maandelijkse premie. Verwacht je geen of weinig zorg nodig te hebben waar het eigen risico voor geldt? Dan is het vinden van de goedkoopste zorgverzekering een stuk eenvoudiger. Een hoger vrijwillig eigen risico resulteert namelijk al snel in een besparing van +- €20,- per maand. Op jaarbasis kun je zo eenvoudig ruim €200,- goedkoper uit zijn.

Restitutie- of naturapolis?

Een restitutiepolis houdt in dat je zelf mag bepalen bij welke zorgverlener je zorg afneemt. Een restitutiepolis biedt dus meer keuzevrijheid maar is daardoor in de regel niet de goedkoopste optie.

Bij een naturapolis is de keuze een stuk kleiner. Kies je voor zo’n polis, dan kun je alleen terecht bij zorgverleners waarmee jouw zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. De meeste zorgverzekeraars hebben wel contracten afgesloten met de ziekenhuizen, maar het kan zijn dat je voor een specifieke behandeling moet uitwijken naar een ander ziekenhuis. Voor andere zorg, zoals klinieken, apothekers, fysiotherapeuten en verloskundigen kan de keuzevrijheid nog een stuk beperkter zijn.

Wil je zelf bepalen bij welke zorgverlener je zorg afneemt? Dan zit je met een restitutiepolis goed. Ben je opzoek naar de goedkoopste zorgverzekering? Dan is een naturapolis veelal een voordeligere optie.

Waak voor oververzekering

In Nederland zijn we er goed in: oververzekerd zijn. Veel zorgverzekeraars bieden aanvullende pakketten aan voor specifieke zorg zoals tandarts, fysiotherapie, orthodontie en kraamhulp. Maar ga je die zorg ook daadwerkelijk gebruiken? Stel jezelf de vraag of je deze zorg daadwerkelijk gaat gebruiken en of het uit eigen zak betalen van bijvoorbeeld de periodieke controle bij de tandarts niet goedkoper is.

De zorgpremie in één keer betalen

Heb je een financiële buffer die groot genoeg is om de zorgpremie voor 6 maanden of 1 jaar vooruit te kunnen betalen? De goedkoopste zorgverzekering kan nog goedkoper worden als je de premie voor een langere tijd vooruitbetaalt. Dit scheelt de zorgverzekeraar veel tijd en dus geven sommigen een korting weg die kan oplopen tot zo’n 2%.

Recht op zorgtoeslag?

Alleenstaanden hebben met een inkomen tot +- €30.000,- recht op zorgtoeslag. Met toeslagpartner is dit zelfs +- €38.000,-. De zorgtoeslag kan oplopen tot zo’n €99,- per maand. Combineer je dit met een zoektocht naar de goedkoopste optie dan kun je jouw zorgverzekering budgetneutraal regelen.

Goed voorbereid de goedkoopste zorgverzekering kiezen

Met de bovenstaande tips in het achterhoofd kun je beginnen met jouw zoektocht naar de meest goedkope zorgverzekering voor jouw situatie.