Beste zorgverzekering voor 2020

Op deze pagina vind je de beste zorgverzekering voor 2020 in een handig overzicht.

Welke zorgverzekering voor jou het beste is? Dat hangt van meerdere factoren af. Je treft op deze pagina een top 3 met goede zorgverzekeringen aan. Het gaat hier om het basispakket van de zorgverzekering. Het basispakket dekt de kosten voor o.a. huisarts, ziekenhuisbezoek, psychiater en apotheek.

De 3 beste zorgverzekeringen zijn:

 • 105,25
 • Geen vrijwillig risico
 • Vrije zorgkeuze
 • 113,00
 • Geen vrijwillig risico
 • Alle ziekenhuizen
 • 116,50
 • Geen vrijwillig risico
 • Vrije zorgkeuze

De beste zorgverzekering voor mijn situatie

Heb je geen zin in gedoe? Wil je bij alle ziekenhuizen terecht kunnen en toch een lage premie betalen? Dan is de zorgverzekering van Ohra voor jou de beste keuze.

Ben je opzoek naar de allerlaagste premie, verwacht je je eigen risico niet te gaan gebruiken en vind je een beperkte keuzevrijheid aan zorgverleners niet erg? Dan is ZieZo de beste optie voor jou. Deze zorgverzekering heeft verreweg de laagste premie van Nederland als je kiest voor het maximale eigen risico van €895,-.

Op de vraag “wat is de beste zorgverzekering voor mijn situatie” kan niemand vanuit de losse pols een antwoord geven. Want wat voor jou belangrijk is kan voor een ander totaal niet van belang zijn. Deze website helpt jou om na een goed vergelijk de beste zorgverzekering te kiezen.

Waar moet de beste zorgverzekering over beschikken?

 • Voldoende keuzevrijheid, zodat je terecht kunt bij jouw favoriete zorgverlener of ziekenhuis in de buurt;
 • Een eigen risico dat is afgestemd op jouw situatie. Het vrijwillige eigen risico is minimaal €385,- en maximaal €885,- per jaar. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie;
 • Eventuele mogelijkheid om je aanvullend te verzekeren voor tandarts, fysiotherapie, brillen en lenzen etc.

Een goede zorgverzekering voor 2020 kiezen

Door jezelf een paar vragen te stellen kun je heel eenvoudig de beste zorgverzekering voor jouw situatie bepalen.

Ga je veel zorgkosten maken? (Ziekenhuis, medicijnen)

Heb je veel zorg nodig? Bijvoorbeeld door ziekenhuisbezoek of door het gebruik van medicijnen? Dan kun je het beste voor een zorgverzekering met een laag eigen risico kiezen. Zo voorkom je verrassingen achteraf. Verwacht je juist geen of weinig zorgkosten te maken, bijvoorbeeld omdat je onder normale omstandigheden niet naar het ziekenhuis hoeft? Dan is een zorgverzekering met een hoger vrijwillig eigen risico wellicht de beste keuze. De zorgpremie ligt dan een stuk lager, waardoor je maandelijks tientallen euro’s kunt besparen.

Bezoek aan de fysiotherapeut

Bezoek aan de fysiotherapeut wordt alleen voor bepaalde chronische aandoeningen vanaf de 21e behandeling in het basispakket vergoed. In alle andere gevallen betaalt u de behandelingen zelf. Veel zorgverzekeraars bieden de mogelijkheid om je aanvullend te verzekeren voor fysiotherapie.

Bezoek aan de tandarts

Wie verstandig is gaat regelmatig naar de tandarts voor een periodieke controle. Wie meer dan €100,- per jaar aan tandartskosten maakt (en dat is al snel) kan er verstandig aan doen om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten.

Bril- en lenzendragers

Je kunt je aanvullend verzekeren om een vergoeding voor een bril of lenzen te krijgen. Alleen hiervoor verzekeren is echter veelal een dure keuze. Veel verzekeraars bieden een combinatiepakket aan waarbij ook andere zaken zoals fysiotherapie verzekerd zijn. In dat geval kan zo’n aanvullend pakket mooi meegenomen zijn.

Door bovenstaande zaken in kaart te brengen kun je een flinke stap zetten om de beste zorgverzekering voor jouw situatie te vinden.

Er zijn nog een paar andere aandachtspunten:

 • Heb je een voorkeur voor een specifieke arts of ziekenhuis? Controleer dan of de zorgverzekeraar een contract met deze zorgverlener heeft afgesloten;
 • Ben je zwanger of zou je het graag willen worden? Dan is aanvullend verzekeren voor zwangerschap het overwegen waard;
 • Aanvullend verzekeren voor anticonceptie.